Ознака: тендер

Никој нема право на свои факти: Тендер добиен преку е-аукција и во четири очи не е исто

Насловот на текстот што го рецензираме е сензационалистички и неточен. Во него се тврди дека „неформалниот сопруг на министерката Царовска добивал набавки во четири очи“, но компанијата МЕПСО, преку која тој, наводно, ги добивал тендерите, ја демантираше оваа вест. Од МЕПСО велат дека договорот бил склучен транспарентно согласно со Законот за јавни набавки.

Сомнителните работи треба да се проверат, не своеволно да се коментираат

Текстот кој го рецензираме наметнува прашања за наместен тендер во ЈП „Водовод и канализација“, но освен наметнатите прашања и дилеми, не нуди никакви одговори. Написот е нецелосен и тоа го прави и тендециозен