Ознака: Виктор Орбан

Суспендирање на партија не е самосуспендирање

     [Рецензија: Орбан: ФИДЕС самоволно го стави во мирување членството во ЕНП, комитет од партијата ќе одлучи што понатаму] Постои голема разлика кога на една партија, како Орбановата Фидес, ќе ѝ се замрзне членството во групацијата на Европски народни партии, и кога таа партија самата ќе реши да го […]

Заев и Орбан не можеле да се прават дека не се познаваат затоа што Орбан не бил таму

Написот тврди дека Заев и Орбан не се сретнале за да разговараат за Груевски на Самитот на шефовите на владите на Централно-европската иницијатива во Загреб „и покрај тоа што седеа на заедничка маса“. Ова е целосна манипулација и невистина. Двајцата премиери не можеле да седат на иста маса ниту да се прават дека не се познаваат од проста причина што унгарсиот премиер Виктор Орбан не ни бил присутен на настанот, а камоли да седи на истата маса со Заев