Ознака: Зоран Заев

Измислена злоупотреба на државни пари

Написот не бира средства и начини како да го нападне премиерот Зоран Заев. Заради одредена пропагандистичка цел, измешал загадување на воздухот, болни деца, државни пари, со премиерот Зоран Заев и неговата ќерка.

Заев и Орбан не можеле да се прават дека не се познаваат затоа што Орбан не бил таму

Написот тврди дека Заев и Орбан не се сретнале за да разговараат за Груевски на Самитот на шефовите на владите на Централно-европската иницијатива во Загреб „и покрај тоа што седеа на заедничка маса“. Ова е целосна манипулација и невистина. Двајцата премиери не можеле да седат на иста маса ниту да се прават дека не се познаваат од проста причина што унгарсиот премиер Виктор Орбан не ни бил присутен на настанот, а камоли да седи на истата маса со Заев