Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Вести

„Мета“, „Порталб“ и „Вистиномер“ добитници на наградата „Роберто Беличанец“ за 2019 година

Новинската ангенција „Мета“, порталот на албански јазик „Порталб“ и онлајн -медиумот за зголемување на отчетноста „Вистиномер“, како медиумски изданија на Фондацијата „Метаморфозис“, ја добија наградата за Медиум-промотор на новинарството како јавно добро – „Роберто...

Покана: Отворена обука со претставници на граѓанскиот сектор, дел од Деновите на медиумската писменост

Проектот „Критинк“ Ве поканува на отворената обука со претставници на граѓанскиот сектор, која ќе се одржи на 30 октомври (среда), од 11 до 16 часот во Граѓанскиот ресурсен центар во Скопје, како дел од...

Денови на медиумската писменост: Борба против говорот на Проектот Критинк ве поканува на вебинарот...

Проектот „Критинк“ ве поканува на вебинарот „Борба против говорот на омраза на социјалните мрежи“, кој ќе се одржи на 29 октомври (вторник), од 11 часот како дел од Деновите на медиумската писменост. Учесниците ќе стекнат...

Денови на медиумската писменост: Безбедност на интернет – покана за вебинар

Проектот „Критинк“ ве поканува на вебинарот „Безбедност на интернет“, кој ќе се одржи на 24 октомври, од 11 часот, како дел од Деновите на медиумската писменост. Учесниците ќе може да стекнат знаења за основите на...

„КриТинк“ ќе организира повеќе настани во текот на Деновите на медиумската писменост

Членките на македонската Мрежа за медиумска писменост (ММП) ги претставија настаните што ќе се одржат во рамките на Деновите на медиумската писменост 2019. Граѓаните ќе може да учествуваат во триесетина различни активности во периодот...