Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Вести

Наставните програми мора медиумски „да се описменат“

Крајно неопходно е да се ревидираат наставните програми и програмите за медиумска писменост во основното образование и да се внесат содржини за критичко оценување и анализирање на медиумските содржини, а посебно на тие на...

е-Општество.мк: Повисоко ниво на медиумска писменост значи повисока одговорност на институциите

Фото: Ванчо Џамбаски Потребна е поголема медиумска писменост, која ќе доведе до транспарентни и отчетни институции, е заклучокот од Конференцијата „е-Општество.мк“, која вчера се одржа во Скопје во организација на Фондацијата за интернет и општество...

Оглас за ангажирање на соработници/автори на едукативни написи

Фондацијата за интернет и општество – „Метаморфозис“за потребите на проектот со наслов „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“, кој се спроведува со поддршка од Европската унија, објавува оглас за привремено ангажирање (хонорарна соработка) на соработници/автори на едукативни написи

Барање за понуди за изработка на мобилна апликација

Фондацијата „Метаморфозис“ и „Евротинк“ во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ финансиран од Европската Унија имаат потреба од развој на мобилна апликација - едукативна игра за „Андроид“...

Недела на медиумска писменост – Најдобри средношколски постери со слогани и цитати на тема...

Одбележување на Неделата на медиумска писменост преку изложување на најдобрите средношколски постери со слогани и цитати на тема медиумска писменост. Настанот се одржа на 9 ноемрви во Porta Jazz. Им честитаме на победниците во двете...