Панел-дискусија за медиумска писменост и критичко размислување за битолските средношколци.

На 1 март 2019 година во Центарот за култура во Битола се одржа панел-дискусија за медиумска писменост и критичко размислување за битолските средношколци. Настанот е дел од проектот „Тема за дилема“ кој го спроведува Здружението ГАНИМЕД од Битола со медиумскиот партнер ТВ21 во рамки на проектот КРИТИНК „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност“ кој го реализираат МЕТАМОРФОЗИС и ЕВРОТИНК, а е финансиран од Европска Унија. #kritink #kuzmansapkarevbitola #janesandanskibitola #drjovankalauzi #jbtbitola #takidaskalobitola #saba #gorginaumovbitola