Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 15/11/2018

Foto: Pexels

Rregullat e lojës ndërmjet gazetarit dhe burimit

Në një tekst të gazetarit, burimi i gazetarit është njëri nga faktorët më të rëndësishëm për saktësinë e informacionit, rëndësinë dhe vërtetësinë e pretendimeve që bëhen në tekst. Burimet...

Komenti dhe lajmi nuk janë e njëjta gjë

Ç'është komenti? Kohët e fundit, në disa ueb-faqe në Maqedoni mund të hasen artikuj që plasohen si lajm, e në fakt janë komente, të cilat zakonisht nuk kanë autor.   Shkruan: Аna...

Manipulim i vrazhdë me tuitin e eurokomesarit

Твитот на Хан за средбата на маргините на самитот на ЕПП, со дел од поранешните функционери на ВМРО-ДПМНЕ, кои беа исклучени од партијата е недоволно јасен. Но, тоа не му дава право на авторот на текстот сам да си донесува заклучоци и да го интерпретира твитот како што му одговара, а со цел манипулација на јавноста.

Kush e fshiu “ASNOM”-in?

Në një ambient të elektrizuar politik, në të cilin zhvillohet implementimi i Marrëveshjes së Prespës me përgatitjet për ndryshime kushtetuese, në një pjesë të mediave doli lajmi se ministresha e drejtësisë, Renata Deskovska, ka paralajmëruar largim të ASNOM-it nga Preambulaa e Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë, ndërsa njëri nga ato artikuj i nënshtrohet këtij recensioni.