Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Uncategorized @sq

Uncategorized @sq

Dezinformatë shqetësuese për Kovid-19, e “importuar” nga Amazoni, përhapet masovokisht në rrjetet sociale

Статусот, што е предмет на оваа рецензија, беше објавен на Фејсбук нa три различни страници на албански јазик на 28 и 29 јули и брзо стана вирален со повеќе од 500 споделувања

Kur mungon konteksti, informata nuk përbën lajm të mirëfilltë

“Qytetarët e Tetovës shprehin fuqishëm indinjatën dhe zhgënjimin e tyre nga bisedat e përgjuara telefonike, ku personalitete të ndryshme dhe vet tetovarët janë ofenduar rëndë”, Kështu fillon teksti i një “lajmi” në një medium...

U mbajt uebinari i parë edukativ në kuadër të projektit KriThink

Javën e kaluar, u mbajt uebinari i parë nga seria e uebinareve edukative të dedikuara për grantistët e projektit KriThink, por edhe për publikun e gjerë që ka interes në fushat e: mediave, dezinformatave,...

Uebinare edukative në kuadër të projektit “KriThink” të dedikuara për publikun e gjerë

Fondacioni Metamorfozis në partneritet me EUROTHINK - Qendra për strategji evropiane gjatë muajit shkurt organizojnë uebinare të hapura publike në kuadër të aktiviteteve të parapara me projektin "Mendim kritik për qytetarë me shkathtësi mediatike...

Po shpërndahet lajm i rrejshëm në Fejsbuk se gjoja në Maqedoni po kidnapohen fëmijë...

Foto nga Portalb.mk Ministria e Punëve të Brendshme i informon qytetarët se nëpër rrjete sociale me qëllim që të shpërndahet panik, po shpërndahet një lajm i rrejshëm se gjoja dy persona, nëpër Maqedoni po kidnapojnë...