Ден: д.м.г

Оглас: Ангажирање на новинари рецензенти

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ за потребите на проектот со наслов „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“, кој се спроведува со поддршка од Европската Унија, објавува оглас за привремено ангажирање на новинари рецензенти. Новинарите рецензенти ќе бидат дел од тим новинари кои ќе идентификуваат важни дневни […]

Од надрижурналист преку надрилекар до објавување опасни глупости!

Зборот лекува, но зборот и убива!  Оваа мудрост денес ја имаат подзаборавено многумина во нашево општество, а сосема сигурно прилично и во новинарството. Тие лица кои во новинарството влегле случајно или намерно, но секако не се новинари, симболиката на „зборовот убива“, можат да ја претворат во реалност со својата неoдговорност […]