Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

  пишете ни...


  Избрани

  Еувсдисинфо: Про-Кремљ медиумите со нов омилен манипулативен збор

  Про-Кремљ медиумите досега ја етикетираа опозицијата  како „фашисти“, „сатанисти“, „Малтузијанци“, глобалисти…Но, од неодамна, „неолибералите“ станаа ново омилено „страшило“ - баук за про-Кремљ медиумите, пишува...

  „Дфр Лаб“: „Фејсбук“ избриша мрежа поврзана со украинска политичка партија и...

  На 12 јануари 2021 година, „Фејсбук“ објави дека отстранил мрежа на страници поврзани со украинската политичка партија Европска солидарност, како и невладината организација „Справа...

  „Еувсдисинфо“: Про-Кремљ пропагандист – најпопуларниот руски „новинар“ за 2020 година

  Владимир Соловјов, ТВ и радиоводител и истакната личност за дезинформации на руските државно контролирани медиуми е прогласен за најпопуларен новинар во Русија во 2020...