Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Вести

Вести

Грантистот на „Критинк“, здружението „Прогрес“, стана членка на националната Мрежа за медиумска писменост

Деновиве националната Мрежа за медиумска писменост беше проширена со нова членка - Здружението за заштита и едукација на деца и млади Роми – „Прогрес“. „Прогрес“, во партнерство со медиумот 24Vakti, во Скопскиот плански регион го...

Одржана тридневна обука со претставници на граѓански организации и медиуми

Во периодот од 11 до 13 декември 2019 година, во Хотел „Парк и спа“, во Скопје, беше одржана тридневна обука за грантистите во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност...

Методи за ширење на медиумската писменост и критичко размислување на Меѓународната конференција „Е-општество.мк-отворени институции...

Во организација на Фондацијата „Метаморфозис“, на 27 и 28 ноември, во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје ќе се одржи 15-тата Меѓународна конференција „E-Society.mk – Отворени институции и отчетност“. Во рамките на програмата на конференцијата, на...

Истражувањето „Критичко размислување и навиките на информирање кај младите“ презентирано на Деновите на...

Резултатите од истражувањето „Критичко размислување и навиките на информирање кај младите“, спроведено во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност - Критинк“, беа презентирани на првиот дел од завршната конференција...

Воведна средба со грантисти од вториот циклус мали грантови во рамките на проектот „КриТинк“

Денеска се одржа првата средба со грантистите од вториот циклус на мали грантови што се доделуваат во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност - Критинк“, кој го спроведуваат Фондацијата...