Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Вести

Истражувањето „Критичко размислување и навиките на информирање кај младите“ презентирано на Деновите на...

Резултатите од истражувањето „Критичко размислување и навиките на информирање кај младите“, спроведено во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност - Критинк“, беа презентирани на првиот дел од завршната конференција...

Воведна средба со грантисти од вториот циклус мали грантови во рамките на проектот „КриТинк“

Денеска се одржа првата средба со грантистите од вториот циклус на мали грантови што се доделуваат во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност - Критинк“, кој го спроведуваат Фондацијата...

„Мета“, „Порталб“ и „Вистиномер“ добитници на наградата „Роберто Беличанец“ за 2019 година

Новинската ангенција „Мета“, порталот на албански јазик „Порталб“ и онлајн -медиумот за зголемување на отчетноста „Вистиномер“, како медиумски изданија на Фондацијата „Метаморфозис“, ја добија наградата за Медиум-промотор на новинарството како јавно добро – „Роберто...

Покана: Отворена обука со претставници на граѓанскиот сектор, дел од Деновите на медиумската писменост

Проектот „Критинк“ Ве поканува на отворената обука со претставници на граѓанскиот сектор, која ќе се одржи на 30 октомври (среда), од 11 до 16 часот во Граѓанскиот ресурсен центар во Скопје, како дел од...

Денови на медиумската писменост: Борба против говорот на Проектот Критинк ве поканува на вебинарот...

Проектот „Критинк“ ве поканува на вебинарот „Борба против говорот на омраза на социјалните мрежи“, кој ќе се одржи на 29 октомври (вторник), од 11 часот како дел од Деновите на медиумската писменост. Учесниците ќе стекнат...