Projekti është i financuar nga Bashkimi Evropian
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Lajme

Lajme

Nuk është etike të pretendohet se po informon duke nxitur patriotizëm të rremë

Në lajmin që zgjodhëm për ta recensuar, spikasin nëpërkëmbje të disa çështjeve me rëndësi në gazetari. Në këtë artikull nuk ka aspak informacion, ka reagime të rreme të maskuara si burime anonime. Veç kësaj,...

Njoftim për ngjarje: Panel online me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Verifikimit të Fakteve...

Të premten, më 2 prill, gazetarët dhe aktivistët në të gjithë botën e shënojnë për herë të pestë Ditën Ndërkombëtare të Verifikimit të Fakteve të iniciuar nga Rrjeti Ndërkombëtar i Verifikimit të Fakteve, anëtar...

DFRLab: Vaksinat perëndimore kundër COVID-19, të goditura nga mediumet pro-ruse

Analiza e blogut DFRLab, ka ë bëjë me atë se si mediumet pro-ruse i theksojnë efektet e padëshiruara të vaksinave perëndimore kundër COVID-19 dhe si përmbajtjet e tilla promovohen në grupet që janë kundër...

DfrLab: Kina promovon teori konspirative duke akuzuar SHBA-të për KOVID-19

Pasi zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Kineze, Hua Çuning, në një konferencë shtypi tha se Shtetet e Bashkuara duhet të hetohen nëse Kovid-19 e ka origjinën nga Qendra e Ushtrisë Amerikane Fort Detrick, në...

Euvsdisinfo: Shmangie në vend të dialogut

Kremlini iu përgjigj ftesës së Bashkimit Evropian për dialog me një përpjekje të paturpshme për të larguar vëmendjen nga shkelja e detyrimeve ndërkombëtare të Rusisë dhe ligjeve të saj, shkruan Euvsdisinfo, raporton “Krithink”. Gjatë konferencës për...