Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Verifikimi i fakteve

Verifikimi i fakteve

Lajm i rremë është se Kovid-19 nuk është virus, por bakter

Tekst që bën pretendime dhe akuza serioze, mirëpo nuk ofron asnjë burim relevant që mund ta konfirmojë atë që është shkruar. Ai e manipulon publikun me lajme të rreme se Kovid-19 është një bakter,...

Gazetari nuk është ai që mund t’i gjykojë artistët për pjesmarrje në fushatë zgjedhore

Fushata zgjedhore megjithëse lejon ekzagjerimet nga oponetë të ndryshëm politik, nuk do të thotë se mediat bëjnë pjesë në këtë kategori. Mediat e kanë për obligim që të tregojnë programet politike të partive, por...

Në spotin e LSDM-së nuk kërcënohen shqiptarët, media të mos bëjë shpifje

Verifikimi i informacionit paraqet përgjegjësi themelore profesionale e çdo media, sepse në atë formë ajo do të dëshmojë se e ka informuar saktë dhe në mënyrë objektive publikun. Në rast se media nuk e...
Lajmi të cilin e recensojmë.

Lexuesve nuk ju hyn në punë se për cilin (nuk)do të votojnë familjarët e...

Një prej instrumenteve më të rëndësishme të demokracisë janë zgjedhjet, kurse një nga ndihmësit dhe kryesorit në këtë proces padyshim që janë gazetarët e mirëfilltë. Një gjë e thotë çdo ligj nacional e ndërkombëtar...

Nuk është e vërtetë se “Brima Gallup” nuk ka kryer sondazh për rejtingun e...

Artikulli që e recensojmë përhap informacion të rremë, duke cituar pretendime dhe deklarata nga vetëm njëra palë. Linku deri te artikulli origjinal: Brima Gallup nuk ka kryer sondazh fare, LSDM-ja "udhëheq" vetëm në sondazhet jo-ekzistuese Data...