Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Lajme Page 2

Lajme

U mbajt trajnim treditor me përfaqësuesit e organizatave qytetare dhe mediave

Në periudhën prej 11 deri më 13 dhjetor 2019, në Hotelin “Park&Spa” në Shkup u mbajt një trajnim treditor për grantistët e projektit “Mendim kritik për qytetarë me shkathtësi mediatike - KriThink”. Në trajnim morën...
Financimi i partive politike dhe fushatave zgjedhore

Disa gjëra të rëndësishme që duhet t’i dini për financimin e fushatave zgjedhore mediatike...

Financimi i partive politike është aktivitet publik dhe transparent. Të paktën kështu e parashikon ligji. Qytetarët dhe organet kompetente duhet të kenë qasje të plotë deri te raportet financiare të partive. Në këtë shkrim...

Të rinjtë e RMV-së lehtë bien pre e dezinformatave nëpërmjet mediave sociale dhe internet...

Të rinjtë në përgjithësi janë të vetëdijshëm për problemin me vërtetësinë e burimit ose kualitetit të një lajmi, por lehtë bien pre e dezinformatave të marra nëpërmjet mediave sociale dhe internet portaleve të cilat...

“Meta”, “Portalb” dhe “Vërtetmatësi” fitues të çmimit Roberto Beliçanec për vitin 2019

Agjencia e Lajmeve “Meta”, portali në gjuhën shqipe “Portalb” dhe vegla për përmirësimin e llogaridhënies “Vërtetmatësi” , si edicione mediatike të fondacionit Metamorfozis, fituan çmimin për Media promovues të gazetarisë si e mirë shoqërore –...

Pyetje dhe përgjigje në lidhje me thirrjen e dytë për mbështetjen e organizatave lokale...

Pyetje dhe përgjigje në lidhje me thirrjen e dytë për mbështetjen e organizatave lokale të shoqërisë civile në kuadër të projektit "Mendim kritik për qytetarë me shkathtësi mediatike - KriThink" Afati i fundit për dorëzim:...