Projekti është i financuar nga Bashkimi Evropian
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Lajme Page 3

Lajme

DfrLab: Reagim i dobët i mediave pro-Kremlin për kthimin e Navalnit në Rusi

Mediat e kontrolluara nga Kremlini me fushatën e tyre digjitale nuk arritën të njollosin reputacionin e Aleksei Navalni pas kthimit të tij në Rusi. Kritikusi më i madh i Kremlinit, i njohur për investigimin...

NRK: Rrjeti ndërkombëtar i Verifikimit të Fakteve propozohet për Çmimin Nobel

Ish-udhëheqësja e Partisë Liberale Norvegjeze, Trine Skei Grandekonsideron se verifikimi i fakteve është bërë aq i rëndësishëm sa që meriton Çmimin Nobel për Paqe, njofton portali për mendimi kritik dhe edukim mediatik, KriThink. Në një kohë kur lajmet...

Euvsdisinfo: Mediat pro-Kremlin me fjalë të re manipuluese

Mediat pro-Kremlin deri më tani e kanë etiketuar opozitën si "fashiste", "sataniste" e globaliste… Por kohët e fundit, "neoliberalët" janë "gogoli" i ri i preferuar - një mrekulli e re për retorikën manipuluese të...

Dezinformatat nuk u njohën me kohë si kërcënim për demokracinë

Disa organizata të shoqërisë civile në Ballkan, si Fondacioni Metamorfozis, gati një dekadë më parë filluan të marrin në konsideratë efektet e dezinformatave, spinet dhe propagandën, por këto fenomene nuk u njohën më pas...

Ftesë për uebinar: Rezultatet e hulumtimit për edukimin mediatik dhe mendimin kritik (28 tetor)

Më 28 tetor në orën 14, në kuadër të Ditëve të edukimit mediatik, projekti "Mendim kritik për qytetarë me shkathtësi mediatike - Krithink", i zbatuar nga Fondacioni “Metamorfozis” dhe "Eurothink" me mbështetjen e Bashkimit...