Ден: д.м.г

Ексклузивни шпекулации за манипулирање на јавноста

Текстот изнесува сериозни обвинувања, а притоа за доказ не нуди ништо. Иако во насловот стои прашалник, сепак во текстот никаде не е потенцирано дека станува збор за непотврдени информации

Злоупотребена фотографија

Текстот што го рецензираме е невистинит и тенденциозен, при што има намера да прикаже дека се издаваат лажни државјанства, се со цел референдумот на 30 септември да успее. Фотографијата во текстот, исто така, е злоупотребена од друг настан, а не како што се вели дека се „чека ред за државјанства“.

Неверојатно лесно премолчена вистина

Ова според сите критериуми е исклучително важна изјава на првиот човек на Обединетите нации, најважната меѓународна инстанца, кога е во прашање долгогодишниот спор кој Грција ѝ го имаше наметнато на Македонија во поглед на името на државата и несомнено ја има потребната тежина за да биде третирано како сензација, а доказ за тоа се и повеќе споделувања на овој напис на социјалните мрежи. Проблемот е во тоа што информацијата дека тоа Бан Ки мун го кажал во септември 2018 година, во очи референдумот е – лага