Ден: д.м.г

Почеток на проектот „Тема за дилема“, дел од „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност“

Здружението ГАНИМЕД Битола започна да го имплементира проектот ТЕМА ЗА ДИЛЕМА кој се спроведува во рамки на проектот КРИТИНК – „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност“, кој е со финансиска поддршка од Европската Унија и во наредните три години ќе го спроведуваат Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ […]

Суптилна дискриминација, редица неточности и коментари како рецепт за неодржлива критика

Текстот, коментаторски нарекувајќи ја набавката на лубриканти „бизарна“, уште од самиот наслов прави суптилна дискриминација на одредена ранлива група врз основа на сексуална ориентација