Tag: Kosova

Raporti Kosovë – Serbi, mediat e Maqedonisë së Veriut vazhdojnë të keqinformojnë dhe ndezin situatën

Tituj mediash për ngjarjet në Veri të Kosovës më 28 maj 2019

Ndërhyrja e policisë së Kosovës në Veri të Mitrovicës i përfshiu në propagandën serbe kundër Kosovës edhe mediat e Maqedonisë së Veriut, të cilat duke i pasur për burim të informacionit vetëm mediat serbe, ndërhyrjes së Njësitit Special të Kosovës më 28 maj 2019 ia mveshën petkun e nacionalizmit apo […]

Me titull të “rëndë” por me lajm të paverifikuar, kështu nuk bëhet gazetaria

Screenshot nga lajmi qe recensohet

Bombardimi i vazhdueshëm me informata e ka bërë publikun të hutuar dhe pa një “filter” me të cilin do të mund të dallonin se çfarë është lajm i rrejshëm ose jo, dhe çfarë është ekzagjeruar ose jo në titull. Shumica e teksteve që lexojmë kalimthi na japin pasqyrë krejtësisht tjetër […]