Ознака: б52

Проблемот со терминот „нуклеарен бомбардер“

  [Рецензија: ОД УТРЕ НУКЛЕAPEH БОМБAPДЕР ЌЕ ЈА НАДЛЕТУВА МАКЕДОНИЈА: На Криволак започнува поceриозните содржини на вoeната вежба Oдлучен удap]   Насловот на текстот што го рецензираме „бомбардира“ со манипулација, бидејќи поимот „нуклеарен бомбардер“ е неодреден и со него се шират невистини или барем недоречености и нејасностии за воената вежба […]