Ознака: Петре Шилегов

Стоилов се сликал со Шилегов, но некој го исекол

[Рецензија: Столе не издржа, по Заев немаше сила да се слика и со Шилегов] Овој текст е пример за тоа како намерно можат да се шират лаги и дезинформации. Линк до оригиналниот напис: Столе не издржа, по Заев немаше сила да се слика и со Шилегов Датум и време на […]

Текст што „плаче“ за тужба

[Рецензија: ШИЛЕГОВ ПРИЧИНА ЗА ЗАТВОРАЊЕТО НА „МАКЕДОНСКО СЕЛО“? Барал ли Шилегов „фифти-фифти“ од прометот на комплексот?]   Текстот што го рецензираме, „плаче“ за тужба поради клевета. Се изнесуваат тешки обвинувања за градоначалникот Петре Шилегов, а информациите не се ниту проверени ниту потврдени. Во написот не се наведени извори, туку сè […]

Ексклузивни шпекулации за манипулирање на јавноста

Текстот изнесува сериозни обвинувања, а притоа за доказ не нуди ништо. Иако во насловот стои прашалник, сепак во текстот никаде не е потенцирано дека станува збор за непотврдени информации