Ознака: рециклирана вест

Навредувачки и сексистички наслов на рециклиран текст за Тамара

[Рецензија: Cите дечковци на Тамара, оние за една вечер и за еден саат и за ова она не ги броевме и сите од вц исто не се броени ]   И кога ќе помислиме дека е достигнато дното во медиумската сфера со еден куп лажни вести, дезинформации и шпекулации се […]

Рециклираната (дез)информација не е вест

[Рецензија: Го стигна страшната судбина: Албанецот што кршеше крст на српски манастир почина во тешки маки ]   Текстот е стара рециклирана вест, реобјавена без поента, причина, логика, но и веродостојност. Со написот се прави навраќање на наводната смрт на некој човек чија етничка припадност неколкупати е експлицитно потенцирана. Станува […]

Стара вест рециклирана два пати во две години

еста дека Врховниот суд му ја укинал пресудата на поранешниот премиер Владо Бучковски и го вратил предметот за набавката на тенковски делови на повторно судење во Кривичниот суд е вест стара две години и веќе втор пат е рециклирана од медиумите и преставена во јавноста како нова