Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 14/05/2019

 Nga mbledhja me Krithink

Деветстотини ученици медиумски оспособени и обучени да препознаваат лажни вести

Во рамките на првата грантова шема на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност - Кри Тинк“ денеска беше одржан настан на кој беа презентирани проектите што...

Џезаир Шаќири-Хоџа една година не е советник на премиерот

Станува збор за грубо пласирање неточна информација, која се потенцира уште во насловот, а се споменува и неколкупати во содржинскиот дел на текстот – дека Џезаир Шаќири–Хоџа е советник...