Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Uncategorized @mk

Uncategorized @mk

Методи за ширење на медиумската писменост и критичко размислување на Меѓународната конференција „Е-општество.мк-отворени институции...

Во организација на Фондацијата „Метаморфозис“, на 27 и 28 ноември, во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје ќе се одржи 15-тата Меѓународна конференција „E-Society.mk – Отворени институции и отчетност“. Во рамките на програмата на конференцијата, на...

Одржана промоција со дебата на резултатите од првото истражување спроведено во рамките на проектот...

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ и Евротинк - Центар за европски стратегии организираа промоција придружена со дебата на резултатите од истражувањето спроведено во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност...
 Nga mbledhja me Krithink

Деветстотини ученици медиумски оспособени и обучени да препознаваат лажни вести

Во рамките на првата грантова шема на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност - Кри Тинк“ денеска беше одржан настан на кој беа презентирани проектите што биле работени во периодот од...

Завршен настан и промоција на резултатите на „Читај и меѓу редови“ – проект на...

Денеска во кавадаречко Моклиште се одржа завршниот настан на проектот „Читај и меѓу редови“, кој ЗГ „Фокус“ го спроведуваше во партнерство со порталот „Дума.мк“ и КТВ телевизија од Кавадарци, а во рамките на проектот...

Завршен настан и промоција на резултатите на „Младинска медиумска писменост“ – проект на НВО...

Денеска во Куманово во организација на НВО ДРОМ се одржа завршниот настан на проектот „Младинска медиумска писменост“, кој беше дел од првиот циклус на шемата за грантови на проектот „КриТинк“. Покрај претставници на организаторот,...