Category: Shkrime edukative

Mënyra e komunikimit në “bombat” e El Çekës, njohësit me qëndrime të ndara për modelin e instaluar

Përgjimi i bisedave telefonike, "Bombat"

Pavarësisht se a kanë ose jo interes publik materialet e përgjuara apo “bombat” të publikuara nga i ashtuquajturi person “El Çeka”, një element tjetër që duhet të vlerësohet është edhe niveli i komunikimit apo vokabulari i shfrytëzuar nga aktorët e “bombave”, që thuhet se janë nga pjesëtarët e partisë politike […]

Lajmi i përsëritur nga shumë media nuk do të thotë lajm i vërtetë, verifikoni para se të besoni  

Foto e marrë nga Pixabay Shkruan: Ferikan Iljazi Arifi Një lajm i marrë nga rrjetet sociale shndërrohet në lajm i marrë nga të gjithë mediat e internetit dhe ato tradicionale…Ky është epilogu i një praktike tejet të përhapur gjatë kohëve të fundit në hapësirën mediatike në Maqedoni. Publikohet dhe ripublikohet […]

Çfarë është “hakmarrja pornografike” dhe çfarë lloj pasojash sjell?

Фото: Википедија/Pixhere

“Hakmarrja pornografike” (e njohur si revenge porn) paraqet shpërndarjen publike të materialeve të jashtme private (fotografi ose video) me përmbajtje seksuale, pa pëlqimin e personit të cilit i përkasin materialet, me qëllim të turpërimit dhe shqetësimit të atij personi. Më së shpeshti shpërndarja e përmbajtjeve seksuale shoqërohet me shpërndarjen e informatave personale dhe njollosje të reputacionit të viktimës

Raporti Kosovë – Serbi, mediat e Maqedonisë së Veriut vazhdojnë të keqinformojnë dhe ndezin situatën

Tituj mediash për ngjarjet në Veri të Kosovës më 28 maj 2019

Ndërhyrja e policisë së Kosovës në Veri të Mitrovicës i përfshiu në propagandën serbe kundër Kosovës edhe mediat e Maqedonisë së Veriut, të cilat duke i pasur për burim të informacionit vetëm mediat serbe, ndërhyrjes së Njësitit Special të Kosovës më 28 maj 2019 ia mveshën petkun e nacionalizmit apo […]