Ознака: директор

Новинарот не смее да суди, тој треба да информира

Текстот што го рецензираме му нуди на читателот информации добиени од „свои извори“, но таквите информации не се проверени од ниту една друга страна и поради тоа написот може да се квалификува како „рекла-кажала“ текст

Непроверени информации пласирани како стопроцентна вистина

[Рецензија: Тројца возачи од ЈСП отпуштени затоа што го бојкотирале референдумот] Текстот што е предмет на оваа рецензија не нуди доволно информации за јавноста. Имено, веста во написот не е проверена од повеќе страни, така што написот е едностран. Линк до написот: Тројца возачи од ЈСП отпуштени затоа што го бојкотирале референдумот […]