Ознака: медиуми

Оставката на Димитров требаше да биде проверена од најмалку два извора

Лажната информација за оставката на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, одекна како бомба во јавноста, имајќи предвид дека беше објавена еден ден по одржувањето на референдумот, на кој не беше постигнат цензусот и лесно можеше да се поверува во нејзината вистинитост

Промовиран проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“, проект за медиумска писменост со грант-шема

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ и Центарот за европски стратегии „Евротинк“ денеска го одржаа почетниот јавен настан (kick-off meeting) за проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“, кој ќе се спроведува во наредните 3 години, со поддршка од Европската Унија. Целта на средбата е преку презентација на проектот да се поттикне соработката […]