Ознака: КриТинк

Прашања и одговори поврзани со вториот повик за поддршка на локални граѓански организации во рамки на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк”

Прашања и одговори поврзани со вториот повик за поддршка на локални граѓански организации во рамки на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк” Рок за поднесување: 15 јули 2019 г.   Во врска со Програмата за мали грантови во рамки на проектот „Со критичко мислење до […]

Одржана промоција со дебата на резултатите од првото истражување спроведено во рамките на проектот „КриТинк“

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ и Евротинк – Центар за европски стратегии организираа промоција придружена со дебата на резултатите од истражувањето спроведено во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“, кој се спроведува со поддршка од Европската Унија. На настанот истражувачкиот тим ги претстави […]

Деветстотини ученици медиумски оспособени и обучени да препознаваат лажни вести

Nga mbledhja me Krithink

Во рамките на првата грантова шема на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – Кри Тинк“ денеска беше одржан настан на кој беа презентирани проектите што биле работени во периодот од октомври 2018 до март 2019 година. Станува збор за спроведени шест проекти во шест плански региони […]

Завршна брифинг-средба со грантистите од програмата за мали грантови во рамките на проектот „КриТинк“

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ и „Евротинк“ – Центар за европски стратегии организираат завршна брифинг-средба со грантистите од програмата за мали грантови на проектот „КриТинк“, кој се спроведува во текот на три години, со поддршка на Европската Унија. Настанот ќе се одржи на 14 мај 2019 година (вторник) од […]

Завршен настан и промоција на резултатите на „Читај и меѓу редови“ – проект на Здружението на граѓани „Фокус“, Велес

Денеска во кавадаречко Моклиште се одржа завршниот настан на проектот „Читај и меѓу редови“, кој ЗГ „Фокус“ го спроведуваше во партнерство со порталот „Дума.мк“ и КТВ телевизија од Кавадарци, а во рамките на проектот „КриТинк“. На почетокот, извршната директорка на „Фокус“ ги поздрави присутните и даде сумарни информации за резултатите […]