Недела на медиумска писменост – Најдобри средношколски постери со слогани и цитати на тема медиумска писменост

Одбележување на Неделата на медиумска писменост преку изложување на најдобрите средношколски постери со слогани и цитати на тема медиумска писменост. Настанот се одржа на 9 ноемрви во Porta Jazz.


Им честитаме на победниците во двете категории. Покажавте голема креативност, оригиналност и способност за критичко размислување.
Настанот е во рамки на проект „Тема за дилема“ во имплементација на Здружение Ганимед, кој е дел од проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ спроведуван од Фондацијата Метаморфозис и Евротинк – центар за европскии стратегии, а финансиран од Европската Унија.