Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Aktualitet

Aktualitet

6 qershor, në RMV ka 125, e jo 79 raste me Kovid-19

Gara se kush i pari do t’i publikojе rastet e reja me Kovid-19, bëri që disa nga mediat të bien nga provimi i parë, pasi shkelën parimin bazë të gazetarisë: media duhet të publikojë...

Promovimi i lokalizmit në media dëmton interesin e përgjithshëm shoqëror

Lokalizmi dhe nxitja e qytetarëve në lokalizëm nuk duhet të zënë vend në media, aq më pak në një formë që është plasuar në artikullin që po recensojmë. Lokalizmi mbron interesa të ngushta të...

Nuk është e vërtetë se Filipçe ka thënë se kufijtë hapen nga mesi i...

Gabim në interpretim apo në kopjim. Cilido që të jetë lëshimi nga mediat, një gjë dihet: nuk është e vërtetë se ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe ka deklaruar se nga mesi i korrikut do...

Nuk duhet besuar mediave që nuk e kanë publike autorësinë e teksteve

Bota e mediave ka ndryshuar shumë me paraqitjen e mediave onlajn dhe vazhdon të ndryshojë çdo ditë e më shumë. Interneti  përfshin një pjesë gjithnjë e më të rëndësishme të veprimtarive tona, të jetëve...

Çfarë (s’)kanë të përbashkët rrjeti 5G dhe virusi korona?

Me siguri keni dëgjuar dhe lexuar mjaftë për rrjetin 5G në këto javët e fundit. Në mesin e teorive të shumta korpirative që u përhapën dhe u shtuan gjatë periudhës së izolimit për shkak...