Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink
Home Kryesor

Kryesor

Dezinformatat nuk u njohën me kohë si kërcënim për demokracinë

Disa organizata të shoqërisë civile në Ballkan, si Fondacioni Metamorfozis, gati një dekadë më parë filluan të marrin në konsideratë efektet e dezinformatave, spinet dhe propagandën, por këto fenomene nuk u njohën më pas...

Kit Braun: Të menduarit kritik është shumë i rëndësishëm, si për historinë ashtu edhe...

“Historia e Ballkanit është formësuar nga ambiciet territoriale dhe mosmarrëveshjet e njëqind viteve të fundit, me çka u krijua një situatë e “shumës zero” - një term nga teoria e lojës, që do të thotë se nëse një lojtar fiton, tjetri duhet të humbasë automatikisht. Ajo gjithashtu ka fituar edhe aspekte kuazi-fetare, pasi debatet e vazhdueshme zbulojnë shqetësime në lidhje me pastërtinë dhe ndotjen e pretendimeve themelore në lidhje me besnikërinë dhe tradhtinë. Pakënaqësia dhe mosmarrëveshjet përshkallëzohen dhe në këtë rast, nuk ka asnjë mekanizëm me të cilin të dy palët do të bien dakord të mbështeten tek një gjyqtar i jashtëm me autoritetin për të gjykuar se kush ka të drejtë - sepse bastet janë shumë të larta” - thotë Prof. Dr. Kit Braun në këtë intervistë për “KriThink”, në të cilën me të bisedojmë për rolin e të menduarit kritik në shkencë, dhe në veçanti, studimin e historisë.

Ftesë për uebinar: Rezultatet e hulumtimit për edukimin mediatik dhe mendimin kritik (28 tetor)

Më 28 tetor në orën 14, në kuadër të Ditëve të edukimit mediatik, projekti "Mendim kritik për qytetarë me shkathtësi mediatike - Krithink", i zbatuar nga Fondacioni “Metamorfozis” dhe "Eurothink" me mbështetjen e Bashkimit...

Ftesë për uebinar: Lufta kundër dezinformimit, në kushtet e pandemisë Kovid-19 (29 tetor)

Më 29 tetor në orën 11, në kuadër të Ditëve të edukimit mediatik, projekti "Mendim kritik për qytetarë me shkathtësi mediatike - Krithink", i zbatuar nga Fondacioni “Metamorfozis” dhe "Eurothink" me mbështetjen e Bashkimit...

Lajm i rremë është se Kovid-19 nuk është virus, por bakter

Tekst që bën pretendime dhe akuza serioze, mirëpo nuk ofron asnjë burim relevant që mund ta konfirmojë atë që është shkruar. Ai e manipulon publikun me lajme të rreme se Kovid-19 është një bakter,...