Shpifje anonime për vaksinën kundër Kovid 19

Për shkak të mungesës së burimeve, pamundësisë për të verifikuar besueshmërinë në lidhje me vërtetësinë e asaj që ata pretendojnë, fotografitë e publikuara të komenteve që çdokush mund t`i shkruaj,  këto pretendime nuk paraqesin dëshmi se në Serbi po vdesin nga vaksinat, siç ky postim insiston

Postimi përdor fotografi nga burime të panjohura, vërtetësia e të cilave nuk mund të verifikohet, përmbajtja e të cilave nuk dihet nëse është e saktë, si dhe pretendime që nuk janë të bazuara në njohuri shkencore. Pretendohet se dikush ka vdekur nga vaksina, se ka kollitur gjak, megjithëse nuk është provuar që vdekja ka ndodhur, as kujt i referohet, por më e rëndësishmja, mënyra në të cilën këto pretendime janë transmetuar, mund të jenë gjithçka, por jo të besueshme.

DËSHMI NGA KOPJET NË KOMENTE DHE MESAZHE NGA ATA QË VUAJNË PAS Vaksinimit në Serbi, në ASNJË TELEVIZION NUK DO T`I SHIHNI KËTO

Kjo është vetëm një pjesë, dhe sa ka, askush nuk e di, por tashmë pas dozës së dytë ata sëmuren masivisht, shtrohen në spital dhe vdesin. Njerëzit ulërijnë me dhimbje për të dashurit e tyre, thotë postimi që po rishikojmë.

Media kritikohet për mos raportimin e komenteve të tilla, por ekziston një arsye pse kjo nuk u raportua në mediat zyrtare. Arsyeja është e thjeshtë dhe përaqitet në paragrafin e parë të Kodit të Gazetarisë, i cili thotë:

Gazetari ka të drejtë të ketë qasje të lirë në të gjitha burimet e informacionit që janë me interes publik. Gazetari duhet të publikojë informacione të sakta, të verifikuara dhe të mos fshehë të dhëna thelbësore ose të falsifikojë dokumente. Nëse informacioni nuk mund të konfirmohet, ose është një hamendje ose spekulim, duhet të thuhet dhe publikohet. Saktësia e informacionit duhet të kontrollohet sa më shumë që të jetë e mundur.

Përkundër asaj që thotë neni i parë dhe më themelor i Kodeksi i Gazetarisë, se informacioni duhet të jetë i saktë dhe i verifikuar, këto fotografi të diçkaje që i ngjan korrespondencës personale nuk mund të verifikohen. Kjo është arsyeja pse këto “informacione” nuk publikohen. Nuk ka asnjë burim informacioni, asnjë studim klinik për të konfirmuar se “njerëzit po vdesin masivisht në Serbi nga vaksina kundër Kovidit – 19”.

Formulimet “një burrë, një grua, një gjyshe e moshuar”, “në një vend, ra dhe pësoi një sulm në zemër”, mund të shkruhen nga çdokush dhe të shtohet se kjo ishte pasojë e vaksinimit, por nuk është e saktë. Nëse një gjë e tillë ka ndodhur vërtet, është e mundur që sulmi në zemër të jetë shkaktuar nga diçka tjetër përveç vaksinës, siç është një sëmundje kronike, për shembull. Histori të tilla të ritreguara të “telefonit të prishur”, për më tepër, paraqiten si “dëshmi”.

Ekzistojnë gjithashtu pretendime të dukshme të pavërteta, të tilla si kjo:

Sasho, unë jam një infermiere që kam punuar në vaksinimin. Unë pata një reagim të tmerrshëm alergjik ndaj vaksinës Astra Zeneka dhe mezi mbijetova. Mjeku që më pa dhe më vëzhgoi nga urgjenca ndaloi që të gjithë të vaksinohen.

Pse është një gënjeshtër ky pretendim? Sepse një mjek nuk mund të ndalojë që të gjithë të vaksinohen. Vaksinimi në Serbi vazhdon, me 866,563 vaksina të dozës së parë të administruara dhe 497,310 rivaksinime deri më 25 Shkurt 2021 ora 3:30 pasdite.

Për më tepër, në protokollet e prodhuesve të vaksinave thuhet qartë se ata që kanë pasur  reaksion alergjik ndaj vaksinës Kovid-19 duhet të konsultohen me mjekun. Në Maqedoni, para se të vaksinohet ndonjë qytetar, duhet të plotësoni një pyetësor në të cilin një nga pyetjet themelore është nëse keni pasur një reaksion alergjik ndaj ndonjë vaksine, ose ndonjë terapie. Arsyeja për këtë është parandalimi i anafilaksisë, e cila është shkalla e katërt e reaksionit alergjik.

Është gjithashtu e vërtetë që duhen javë që antitrupat të krijohen, kështu që nëse dikush është në periudhën e inkubacionit dhe vaksinohet, ai përsëri mund të marrë infeksion me Kovid-19. Por vaksina mbron nga forma e rëndë e Kovid-19.

Instituti Paul Ehrlich (PEI), i cili është përgjegjës për vaksinimin në Gjermani, hetoi 10 vdekje në vend nga disa orë në katër ditë pas vaksinimit të koronavirusit. Në të gjitha këto raste, ata që vdiqën ishin midis moshës 79 dhe 93 dhe kishin sëmundje para-ekzistuese, tha Brigitte Keller-Stanislavski, kreu i Njësisë së Sigurisë së Produkteve Mjekësore të PEI, njoftoi Deutsche Welle.

Bazuar në të dhënat që kemi, ne supozojmë se pacientët vdiqën nga sëmundja e tyre themelore – QË ËSHTË rastësi me kohën e vaksinimit, tha ajo për transmetuesin gjerman N-TV. AJO NUK KOMENTOI PËR RASTE CAKTUARA, POR Tha: ATA ISHIN PACIENT SERIOZISHT TË SËMURË ME SHUMË SËMUNDJE TJERA.

Prandaj, për shkak të mungesës së burimeve, mungesës së mundësisë për të kontrolluar besueshmërinë e asaj që ata pretendojnë, fotografitë e zbuluara të komenteve që çdokush mund të shkruajë, këto pretendime nuk mund të quhen dëshmi se nga vaksina po vdesin në Serbi. Kjo është edhe arsyeja pse komentet e tilla nuk gjejnë vend në produktet zyrtare mediatike të mediave tradicionale.